Πάτησε Enter

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  Πάτησε Enter

  Blog

  Academynet
  01/05/2018
  Σπουδές στο εξωτερικό Χωρίς σχόλια

  Σπουδάζοντας στην Αυστρία

  Σπουδές στην Αυστρία

  Γιατί να πάτε για σπουδές στην Αυστρία; Είναι άξιον αναφοράς ότι ‘’Αυστρία’’ στη γερμανική γλώσσα σημαίνει ‘’Ανατολική Αυτοκρατορία’’. Η Αυστρία είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο και το βιοτικό της επίπεδο θεωρείται από τα υψηλότερα παγκοσμίως. Συγκαταλέγεται μέσα στις 15 πλουσιότερες χώρες του κόσμου και χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η αριστοκρατική της αίγλη.

  Η Αυστρία αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή προορισμό για τους Έλληνες φοιτητές καθώς συνδυάζει εξαιρετικής ποιότητας πανεπιστήμια και μαγευτική φοιτητική ζωή. Επομένως, αποτελεί πόλο έλξης καθώς τα τελευταία 5 χρόνια, οι εισερχόμενοι Έλληνες φοιτητές στην Αυστρία έχουν αυξηθεί κατά 40%.

  Η Αυστρία αποτελεί μία από τις χώρες όπου οι σπουδαστές που προέρχονται από τις χώρες της Ε.Ε. δεν πληρώνουν δίδακτρα. Οι υπόλοιπες χώρες, στις οποίες η φοίτηση είναι δωρεάν σε προπτυχιακό επίπεδο, είναι η Ελλάδα, η Δανία, η Κύπρος, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Τσεχία και η Πολωνία.  Αν όμως ο φοιτητής θελήσει ή αναγκαστεί να επεκτείνει τη διάρκεια των σπουδών του, τότε πληρώνει €363 για κάθε εξάμηνο.

  Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια και τις Ανώτατες Σχολές Τεχνών και Μουσικής δεν πληρώνουν δίδακτρα αν δεν υπερβούν το καθορισμένο όριο διάρκειας σπουδών. Ωστόσο, οι φοιτητές που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών πληρώνουν δίδακτρα. Επισημαίνεται ότι οι φοιτητές δύναται να μειώσουν το επίπεδο των εξόδων τους αν σιτίζονται σε φοιτητικά εστιατόρια. Τα εστιατόρια αυτά είναι συμβεβλημένα με την Αυστριακή Φοιτητική Ένωση και παρέχουν πέρα από τη σίτιση και διάφορες εκπτώσεις που προβλέπονται σε συγκοινωνίες, θέατρα, μουσεία, βιβλία, κ.λπ.

  Το κόστος διαβίωσης στην Αυστρία για τους φοιτητές ανέρχεται κατά προσέγγιση στα 800 ευρώ.  Ωστόσο, το κράτος της Αυστρίας όπως και ορισμένοι ιδιωτικοί φορείς συνδράμουν στη χρηματοδότηση των σπουδών των φοιτητών (επιδότηση – υποτροφίες – φοιτητικά δάνεια). Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω ενισχύσεις χορηγούνται σε όλους τους φοιτητές που προέρχονται από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

   

   

  Share this...
  Share on Facebook
  Facebook
  Tweet about this on Twitter
  Twitter

  Σχόλιο