Πάτησε Enter

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  Πάτησε Enter

  Blog

  Academynet
  20/03/2018
  Φοιτητικές Εργασίες Χωρίς σχόλια

  Οδηγίες Συγγραφής Φοιτητικών Εργασιών – Μορφοποίηση (Μέρος Β)

  Οδηγίες Συγγραφής Φοιτητικών Εργασιών – Μορφοποίηση (Μέρος Β)[1]

  Όταν ξεκινήσετε τη συγγραφή μια φοιτητικής εργασίας να λάβετε υπόψιν τις ακόλουθες οδηγίες συγγραφής φοιτητικών εργασιών:

  • Τα κείμενα των υποσημειώσεων τα παραθέτετε με μέγεθος γραμματοσειράς 10 pt, με κανονική γραφή, πλήρη στοίχιση και μονό διάστημα.
  • Τις βιβλιογραφικές αναφορές να τις γράφετε με μέγεθος γραμματοσειράς 12 pt με κανονική γραφή, πλήρη στοίχιση και μονό διάστημα. Μεταξύ των βιβλιογραφικών αναφορών να υπάρχουν κενές γραμμές για να παραθέσετε τις επόμενες.
  • Όταν παραθέτετε κείμενο κάτω από τους πίνακες να χρησιμοποιείτε μέγεθος γραμματοσειράς 10 pt, κανονική γραφή, πλήρη στοίχιση και μονό διάστημα.
  • Να προσέχετε οι εξισώσεις στο κείμενο σας να έχουν το ίδιο μέγεθος και τύπο γραμματοσειράς, με αυτές που χρησιμοποιούνται στο κείμενο που παραθέτετε κάτω από τους πίνακες.
  • Να γράφετε τις μονάδες μέτρησης ακολουθώντας το διεθνές σύστημα μονάδων SI (Système International). Το μέτρο είναι ‘’m’’, το κιλό είναι ‘’kg’’ (με πεζά γράμματα) και όχι ‘’Kg’’ (όχι κεφαλαίο το K). Το δευτερόλεπτο είναι ‘’s’’ και όχι ‘’sec’’ (S με κεφαλαίο γράμμα είναι η μονάδα μέτρησης της αγωγιμότητας). ΠΡΟΣΟΧΗ: Στη μονάδα μέτρησης της θερμοκρασίας (οι βαθμοί Κελσίου) το πρώτο γράμμα γράφεται με κεφαλαίο. Επίσης, η μονάδα μέτρησης του ηλεκτρικού ρεύματος αναγράφεται με κεφαλαίο ‘’Α’’.
  • Να αναγράφετε τις μονάδες μέτρησης με πεζά (μικρά) γράμματα (δευτερόλεπτο, μέτρο, αμπέρ, νιούτον, κέλβιν) όταν δεν αναφέρετε στη ροή του κειμένου κάποιον αριθμό (την αριθμητική τιμή της μονάδας μέτρησης).
  • Να αφήνετε κενό διάστημα ανάμεσα στο σύμβολο και στην αριθμητική τιμή της μονάδας (παράδειγμα: 35 s και όχι 35s, 40 m και όχι 40m).
  • Δεν πρέπει να υπάρχει κενό μεταξύ των παραγράφων.
  • Κάθε κεφάλαιο να αρχίζει σε καινούρια σελίδα και να μην αποτελεί συνέχεια του προηγούμενο κεφαλαίου. Το ίδιο δεν ισχύει για τις ενότητες και υποενότητες.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα σημεία στίξης. Δεν χρησιμοποιείτε ποτέ τελείες στο τέλος των τίτλων παρά μόνο στην αρίθμηση που παρατίθεται πριν από τον τίτλο. Ωστόσο, γράφουμε 1. και ακολουθεί ο τίτλος αλλά δεν βάζουμε ποτέ τελεία μετά την αρίθμηση δευτέρου και τρίτου επιπέδου αλλά η αρίθμηση παρατίθεται ως εξής: 1.1 και 1.1.1 και όχι 1.1., 1.1.1.).

  [1] Συνέχεια του άρθρου όπως παρατίθεται στον σύνδεσμο: https://academynet.edu.gr/odhgies-syggrafhs-foithtikwn-ergasiwn-morfopoihsh-meros-a/

   

  Share this...
  Share on Facebook
  Facebook
  Tweet about this on Twitter
  Twitter

  Σχόλιο