Πάτησε Enter

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  Πάτησε Enter

  Blog

  Academynet
  04/12/2017
  Αγορά Εργασίας Χωρίς σχόλια

  Τα επαγγέλματα του μέλλοντος

  Τα επαγγέλματα του μέλλοντος στην Ελλάδα εν καιρώ οικονομικής κρίσης

  Είναι γνωστό ότι η χώρα μας κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στα ποσοστά ανεργίας. Ένα σημαίνων ποσοστό του συνόλου των νέων διαπιστώνουν ότι πολλά από τα επαγγέλματα που επιθυμούν να ακολουθήσουν έχουν κορεστεί. Επομένως, αναζητούν νέους επαγγελματικούς προορισμούς. Αναμφίβολα, κάθε νεοεισερχόμενο γνωστικό αντικείμενο αρχικά παρουσιάζει υψηλή ζήτηση αλλά στην πορεία παρουσιάσει αρνητικό πρόσημο.  Ως γνωστόν, κάθετι που ακολουθεί ανοδική πορεία συναντά κάποια στιγμή το σημείο καμπής από όπου ξεκινά η καθοδική κατεύθυνση. Αξίζει να επισημανθεί ότι καμία πορεία δεν δύναται να είναι μόνο ανοδική! Επομένως, οι νέοι καλούνται να μεριμνήσουν να λάβουν γνώση για τα επαγγέλματα που θα έχουν υψηλή ζήτηση στο μέλλον. Τα επαγγέλματα που θα έχουν υψηλή ζήτηση στο μέλλον παρατίθενται ακολούθως:

  • Οι σχολές επαγγελμάτων υγείας (Νοσηλευτική, Φυσικοθεραπεία, Διαιτολογία, Διατροφολογία). Τα επαγγέλματα υγείας θεωρείται ότι θα παρουσιάσουν προοπτικές ταχείας ανέλιξης στην αγορά εργασίας λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής. Επίσης, ο σύγχρονος τρόπος ζωής των ανθρώπων δεν αφήνει περιθώριο σε μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη διατροφή.
  • Οι σχολές Ναυτιλίας. Οι ναυτιλιακές σπουδές παρουσιάζουν άνθηση ιδιαιτέρα τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουν να αποτελούν πρόσφορο έδαφος για επαγγελματική αποκατάσταση. Επισημαίνεται ότι ακόμα και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες κατάφεραν να παρουσιάσουν ακμάζουσα πορεία παγκοσμίως. Επομένως, ο κλάδος της ναυτιλίας αποτελεί ευκαιρία για τους νέους για επαγγελματική ανέλιξη με πολύ ικανοποιητικές απολαβές!
  • Οι σχολές Τουρισμού. Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για ταξίδι αναψυχής την τελευταία 10ετία. Επομένως, θα παρουσιάσει άνοδο σε επαγγέλματα του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου. Ειδικά, η Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων αποτελεί έναν από τους κλάδους που θα συνεχίσει να σημειώνει ραγδαία ανοδική πορεία τα επόμενα έτη.
  • Οι σχολές Πληροφορικής. Η Πληροφορική θεωρείται ένας τομέας που δύσκολα να παρουσιάσει καθοδική πορεία, ακόμα και εν καιρώ οικονομικής κρίσης. Είναι ένα κλάδος που εξελίσσεται διαρκώς αναγεννώντας νέες ειδικότητες όπως  είναι οι νέες Τεχνολογίες των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών.
  • Οι σχολές Μηχανικών. Η ειδικότητα των μηχανολόγων μηχανικών συνεχίζει να παρουσιάζει ικανοποιητικά ανοδική πορεία και στο μέλλον.
  Share this...
  Share on Facebook
  Facebook
  Tweet about this on Twitter
  Twitter

  Σχόλιο